Scrisoare către tine, cel încercat de depresie.

Draga mea,

Dragul meu,

 

E doar o fază. Știu că simți că nu mai poți. Știu că te așteptai să treacă deja perioada asta neagră.

Nu te mai mișcă nimic. Sau te mișcă numai ce nu iese bine. Vreau să știi însă că e înșelător ce simți acum. Nu e definitiv. Tu nu ești asta, tu nu ești numai asta. Suferința și îndoiala au înlocuit lumina din tine. Nici nu îți dai seama când exact s-a întâmplat asta pentru că s-a întâmplat treptat. Au mușcat din tine felie cu felie. Te-au înconjurat, te-au strâns, te-au făcut… mic.

 

Dar perioada asta poate să treacă. Și va trece. Te rog, nu te gândi la o soluție permanentă pentru o problemă temporară.

Tu ești mai mult decât asta. Ești mai mult decât momentul ăsta.

Tu poți mai mult de atât.

 

Amintește-ți câte lucruri te bucurau înainte, te entuziasma și o frunză căzătoare, și o melodie auzită la radio în supermarket. Toate lucrurile astea încă există. Dă-ți voie să le vezi și să le auzi din nou.

 

Încearcă doar. Puțin azi, puțin mâine. Din aproape în aproape vei începe să simți că lumea ta se recompune, mai autentică și mai puternică decât înainte. Doar încearcă.

Ai răbdare și blândețe față de propria persoană, iar universul va face la fel. Și vei reuși să te simți din nou… mare.

 


CRISTINA GLOMNICU
Cristina Glomnicu este studentă în anul II la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Este absolventă de studii de licență și master în cadrul Departamentului de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu. Totodată, deține certificat de competențe psihopedagogice. De-a lungul timpului a scris articole pe diverse teme, printre care educație, justiție, sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *