PROIECTUL CULTURAL „YOU ARE NOT ALONE” A LUAT SFÂRȘIT

Asociația Arte dell’Anima anunță implementarea cu succes a proiectului cultural „You are not alone”, desfășurat în perioada iulie-noiembrie 2021. Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II/2021, aria Artele Spectacolului – Teatru.

 

În datele de 30 și 31 octombrie și 2, 4, 5 și 9 noiembrie au avut loc cele 6 reprezentații ale spectacolului „N-am văzut nimic” de Andreea Tănase, regia Mara Oprea. Spectacolul este creat în cadrul proiectului „You Are Not Alone”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea II/2021, aria Artele Spectacolului – Teatru, în co-producție cu Teatrul Excelsior. Spectacolele au fost transmise pe platforma ZOOM. Ne-am bucurat să avem o audiență de peste 700 de spectatori, care au reușit să simtă emoția textului, chiar și dincolo de ecrane. Spectatorii au fost în proporție de 90% tineri cu vârste cuprinse între 16-35 de ani. După fiecare reprezentație, am avut discuții aplicate cu psihologul Carmen Buși, managerul de proiect Crina Lință și echipa artistică implicată.

 

Spectacolul spune povestea a cinci prieteni care se apropie printr-un joc aparent inofensiv. Lucrurile scapă de sub control, iar viața lor se schimbă în momentul în care se lovesc de un eveniment tragic. Din extrasele de presă amintim: „Nu e un spectacol comod, nu e un spectacol de familie, te lasă plutind după ce îl vezi, plângi, te întrebi de ce plângi, e o descărcare naturală şi benefică. E real. (..) Tot ce facem vine din raţiunea pură de a ne mai atenua singurătatea. Şi-s multe motive să nu fie totul roz întotdeauna, dragostea, trădarea, drogurile, coming out-ul tău făcut de altcineva, sigur, o mulţime. Dar până la urmă spectacolul porneşte cu o gaşcă de prieteni. Poate nu cea mai solidă structural, dar totuşi o gaşcă de prieteni. Să ai oameni apropiaţi lângă tine nu e o utopie. Sau n-ar trebui să fie, în orice caz.” – Alberto Păduraru pentru LiterNet.ro.

 

„You Are Not Alone” este un proiect educațional de cercetare și creație artistică, demarat din nevoia stringentă de a trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul tinerilor și al adolescenților. Scopul proiectul este creșterea nivelului de conștientizare atât în rândul publicului adolescent, cât și al publicului larg asupra problemelor de anxietate și depresie cu care se confruntă tinerii.

 

Trailer-ul proiectului poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=8qIAi4Gdkco&ab_channel=TeatrulArtedell%27Anima

 

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului au fost gratuite. Broșura proiectului poate fi descărcată în format electronic de pe site-ul asociației aici.

 

Mulțumim partenerilor proiectului: Teatrul Excelsior – co-producătorul spectacolului, Teatrul Nottara, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Elena Cuza”, depreHUB, Asociația COPAC, Asociația Equilibrium!

 

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor culturale la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social și educație.

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *