Despre noi

depreHUB – primul HUB antidepresie din România

 

Astăzi, depresia a ajuns să creeze mult prea multă suferință și mult prea multe victime. Pe stradă sau în cercurile noastre de cunoscuți, în familie sau printre prieteni, depresia este omniprezentă și chiar contagioasă. În această situație, nu este de mirare că 1 din 10 români suferă de depresie, iar Organizația Mondială a Sănătății ne previne că, pănă în 2020, depresia va fi a doua afecțiune care va provoca decesul la nivel mondial.

Cu toate acestea, românii încă suferă de o lipsă acută de psihoeducație în acest sens și, mai ales, de lipsa unei abordări multidisciplinare în bolile mentale. Deseori, oamenii ajung prea târziu în cabinetul psihologului, epuizați, complet descurajați și lipsiți de resursele necesare pentru a mai duce pe picioare o astfel de boală.

În tot acest context, a luat naștere depreHUB – proiect inițiat de către Asociația Happy Minds și Psih. Yolanda Crețescu cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept în România (HUB dedicat comunităților care au predispozitie spre depresie), totalitatea serviciilor de consiliere și terapie pentru prevenția, evaluarea, dignosticarea și tratamentul depresiei.

Abordarea unică a tipologiei depresive, la 360 de grade, oferă beneficiarului accesul la specialiști și programe accesibile (în unele cazuri chiar GRATUITE), tratamente inovatoare, dar și tehnici de prevenție și suport în toate ariile vieții.

Tehnici de prevenție și suport

 • Evaluarea depresiei, consiliere și tratament ONLINE prin intermediul platformei partenere Depreter
 • Evaluarea anxietății, consiliere și tratament ONLINE prin intermediul platformei partenere Pax Online
 • Consiliere, evaluare, diagnostic și intervenție FACE TO FACE la sediul depreHUB (București) sau la sediul specialiștilor parteneri din țară
 • Servicii de nutriție, sport și terapii alternative adaptate patologiei depresive
 • Helpline-ul depreHUB – linie telefonică gratuită antidepresie pentru asigurarea de suport primar pentru depresie și anxietate
 • Workshop-uri de conștientizare și prevenție a recidivei în depresie și anxietate
 • Grupuri de suport pentru depresie, anxietate, atacuri de panică
 • Evenimente pentru abordarea și înțelegerea specificului depresiei și anxietății din perspectivă socio-culturală
 • Informații științifice despre depresie și anxietate, precum și tratamentul acestora
 • Program de consiliere psihologica GRATUITĂ pentru persoanele defavorizate financiar în lupta cu depresia
 • Programe de prevenție și consiliere în companii

MISIUNE

Misiunea noastră este să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor și familiilor cu predispozitie spre depresie, printr-o abordare 360 de grade și oferirea de suport specializat și multidisciplinar, în concordanță cu ritmul si unicitatea fiecarui individ.

VIZIUNE

Viziunea noastră este să reunim sub cupola unui concept nou în România (HUB dedicat comunităților care au predispoziție în depresie) specialiști și programe accesibile, tratamente inovatoare, dar și tehnici de prevenție și suport în toate ariile vieții: sănătate, familie, carieră, dezvoltare personală, viață de cuplu, timp liber, bani, spiritualitate.

VALORI

Holism

Abordăm fiecare persoană din punct de vedere multidisciplinar și ca un întreg (la 360 de grade) plecând de la premisa că omul este mult mai mult decât suma funcțiilor sale fizice, mentale și emoționale. Comportamentul depresiv este un stil de viață pe care învățăm să-l adaptăm tuturor ariilor vieții cu scopul de a ști ce facem cu ce avem în depresie.

Unicitate

Credem cu tărie în tot ceea ce facem și integrăm pe piața din România un concept unic de HUB, dedicat persoanelor cu predispozitie spre depresie și cu aplicabilitate în toate ariile vieții. Unicitatea noastră derivă din dorința de a aduce în România abordarea multidisciplinară a depresiei și accesul beneficiarului la servicii de consiliere psihoterapeutică, NON STOP.

Accesibilitate

Eliminăm orice impediment în calea accesului la suport specializat în domeniul depresiei. Suntem flexibili și oferim consiliere/terapie online și face to face, astfel încât nicio persoana să nu stea pe lista de aștepare. Venim în ajutorul persoanelor defavorizate în lupta cu depresia și le asigurăm programe de consilere psihoterapeutică GRATUITĂ.

Adaptabilitate

Știm că fiecare individ este unic și funcționează într-un ritm propriu. Adaptăm schemele de suport, tratament și recuperare la nevoile și posibilitățile fiecăruia. Suntem deschiși să schimbăm sensul ori de câte ori este nevoie, să reevaluăm situația și să regândim traseul.