Salvează copiii care trăiesc în familii cu un părinte care suferă de depresie cronică!

Maria nici nu mai știe de câte ori și-a strigat mama și nu a primit niciun răspuns, deși o vede în casă în fiecare zi. O vede tristă, nu știe dacă a supărat-o cu ceva, dacă e vina ei. A uitat cum este să fie mângâiată când se rănește, cum e să fie luată în brațe sau pupată de noapte bună! Tot ceea ce vede este tristețea nesfârșită din ochii mamei și ar face orice să îi ofere puțină energie să fie mai bine. S-a obișnuit deja să se ducă și să se așeze pe jos, lângă patul unde își petrece mama ei zilele, așteptând în liniște, doar-doar o să îi spună o vorbă de iubire sau o să se uite drăgăstos la ea.  

Nimeni nu știe de ce suferă mama ei, dacă este o boală sau ce i s-a întâmplat. A căzut dintr-odată la pat și nu a mai avut energie să se ridice, să-și trăiască viața. Și copilăria Mariei trece, zi de zi, în suferință și cu convingerea că e vina ei că mama nu o iubește și nu vorbește cu ea.

Povestea Mariei este doar una din miile de povești ale copiilor din România care trăiesc cu un părinte care suferă de depresie cronică, fără ca aceștia să fie diagnosticați sau să urmeze un tratament. Depresia le-a furat viața atât părinților, cât și copiilor acestora. În lipsa unei intervenții de specialitate, acești copii cresc cu convingerea că părinții lor sunt absenți din viața lor pentru că ar fi făcut ceva greșit. Cresc fără iubire, fără încurajări și fără un model care să le ghideze dezoltarea emoțională. Sunt condamnați să-și trăiască viața în depresie, ca părinții lor.

La fel ca Maria, mii de copii au nevoie acum de ajutorul nostru pentru a-și putea trăi copilăria alături de părinții lor. Redirecționând până la 20% din impozitul pe profit datorat statului ne sprijini în misiunea de a salva copiii care trăiesc în familii cu un părinte care suferă de depresie cronică.

Cu 10.000 lei oferim

Cu 25.000 lei oferim

Cu 50.000 lei oferim

suport psiho-emoțional pentru 1000 de persoane

intervenții psiho-emoționale pentru 50 de familii defavorizazte

suport psiho-emoțional pentru 10.000 de persoane

În România peste 1,9 milioane de persoane suferă de depresie. 50% dintre ei nu știu că suferă de această boală și doar 30% ajung să se trateze.

În ultimul an, depreHUB a oferit suport psiho-emoțional pentru 15.000 de persoane care au apelat la serviciile gratuite pe care le oferă prin help-line-ul dedicat celor care suferă de anxietate sau depresie. Mai mult, peste 200 de ședințe de psiho-terapie au fost oferite gratuit familiilor defavorizate care au cerut ajutor. Pentru a continua să oferim gratuit servicii de specialitate celor care nu au acces și nici posibilități financiare să acceseze tratamentul obligatoriu, avem nevoie de sprijinul dvs.

Direcționează 20% din impozitul pe venit!

Descarcă și completează contractul de sponsorizare în 2 exemplare.

Trimite-l până pe 30 Decembrie 2020 la adresa: Str. Emanoil Porumbaru nr. 31, ap.2, Sector 1, București.

Pentru informații suplimentare, ne poți contacta la: raluca.popescu@happyminds.ro

Pentru cei care nu mai au nicio speranță să fie auziți și ajutați, Asociația Happy Minds a creat depreHUB, primul hub antidepresie din România.

La un an de la lansarea proiectului:

Susținerea ta este importantă pentru a rămâne disponibili în helpline 24/7.

Fiecare apel preluat poate însemna o șansă la viață.