Our Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WORKSHOP: Cum supraviețuim unei pierderi?

14 martie 2020 @ 10:00 - 16:00

250LEI

 

CALENDAR EVENIMENTE

 

Acest eveniment a avut loc.

Dacă vrei să te anunțăm de evenimente similare înscrie-te aici.

CALENDAR EVENIMENTE

 

Atunci când suferim o pierdere semnificativă pierdem ceva ce reprezintă o ancoră indentitară pentru sinele nostru.

Durerea și efectele negative inerente pierderii ne corodează nu numai încrederea în propria persoană, ci și întregul Stil de viață (personalitatea din perspectivă adleriană).

 

Fie că este vorba despre o pierdere în domeniul personal (decesul unei persoane dragi), fie în domeniul social (pierderea statutului de emigrant) sau profesional (concedierea), pierderea generează multă durere și ne blochează atenția pe standardul de neatins (pe ceea ce s-a pierdut), pe sine și pe conștientizarea discrepanței negative sine-standard. Pentru că ori nu vrem, ori nu putem să renunțăm la această focalziare neproductivă, acumulăm o cantitate imensă de afecte negative (tristețe, furie, rușine, descurajare, panică, neîncredere etc) care se extinde asupra întregului nostru Stil de viață, sensibilizându-ne până la depresie. Mai mult decât atât, un istoric de depresie poate predispune la dezvoltarea unui episod depresiv ulterior.

O abordare holistică a modului în care reacționăm la pierdere ne poate furniza o mai bună înțelegere a propriilor mecanisme de apărare si coping. Și spunem asta deoarece noi, oamenii, suntem  mai mult decât suma funcțiilor noastre fizice, mentale, emoționale, iar comportamentul depresiv este cel mai bine înțeles dacă este văzut ca o unitate, ca un Stil de viață (abordare întemeiată pe ideile și filosofia cunoscutului psihiatru austric și intemeietorul psihoterapiei individuale – Alfred Adler). În psihoterapia adleriană privim persoana ca un întreg, unde depresia și trăirile negative generate de pierdere ne invadează întreaga viață, fără diviziuni și bariere interiorare. În acest sens, întrebările pe care ar trebui să ni le punem și ale căror raspunsuri le vom afla împreună sunt:

  • Ce facem cu ce avem în depresie sau în pierdere?
  • Cum ne reglăm emoțional după o pierdere?
  • Cum ne revizuim relația cu o persoană pierdută și mai ales cum ne facem ca viața să își continue cursul după pierdere?

Te invităm să descoperi răspunsurile în cadrul workshop-ului „Cum supraviețuim unei pierderi?”, alături de doi psihoterapeuți adlerieni cu o vasta experiență în domeniu: Psih. Yolanda Crețescu și Psih. Anca Baciu.

Workshop-ul se adresează atât psihologilor, cât și tuturor acelor persoane care doresc o cunoaștere aprofundată și o mai bună înțelegere a mecanismelor de suferință și coping apărute în contextul unor situații de pierdere precum:

  • moartea unei persoane iubite
  • diagnosticul unei boli cronice sau incurabile
  • invaliditatea dupa un accident sau boală
  • divorțul
  • pierderea unei sarcini sau nașterea unui copil mort
  • diagnosticul infertilității
  • un copil cu probleme comportamentale, invalid sau dependent de droguri
  • mutarea din cadrul familiar (mai ales pentru bătrâni)
  • concedierea
  • pierderea independenței dupa un accident sau boală
  • un act de violență sau o calamitate

 


 

PROGRAMUL WORKSHOP-ULUI:

 

10:00 – 10:30 → Primirea participanților și Coffee Break

10:30 – 12:30 → Psih. Yolanda Crețescu

  • Mecanismul suferinței în pierdere și travaliul de doliu
  • Scopurile neconștientizate ale celui în suferință
  • Raportarea la moarte
  • Stilul de viață
  • Mecanismele de coping
  • Tipurile de atașament ca factori predispozanți în suferința de pierdere
  • Suferință vs depresie

12:30 – 13:00 → Coffee Break

13:00 – 15:00 → Psih. Anca Baciu 

  • Durerea ca experiență personală și comunitară
  • Refacerea, reglarea și reașezarea noastră în urma pierderilor

– înțelegerea și interpretarea personală a pierderii suferite

– identificarea resurselor: oaze, ancore, locul sigur

– reconectarea cu propriul corp

  • Viața după pierderi. Cum mergem mai departe.

15:00 – 16:00 →  Sesiune de întrbări și discuții

 

Workshop-ul va avea loc sâmbătă, pe 14 martie 2020 și va dura 6 ore.

Taxa de acces la workshop este de 300 lei/persoană. Pentru membrii depreHUB, taxa este de 250 lei/persoană.

 

Plata se va face în contul Asociației Happy Minds, după trimiterea facturii proforme.

Asociația Happy Minds

Cod de înregistrare: 34411787

Nr. Registrul Asociațiilor 98/2014

Cont IBAN: RO11 BRMA0999100069526492

 


 

DESPRE PSIHOTERAPEUȚI

 

Yolanda Crețescu este psiholog clinician, psihoterapeut adlerian, președintele Asociației Happy Minds și fondatoarea depreHUB.

Cu peste 15 ani de experiență profesională, dintre care 7 ani în domeniul psihologiei securității naționale, Psih. Yolanda Crețescu a pus bazele primului hub antidepresie din România – depreHUB.

De-a lungul carierei sale a experimentat o paletă largă de activități, atât în practica privată, în domeniul psihologiei clinice și consilierii psihoterapeutice pentru adult, copil, cuplu, familie, cât și în domeniul corporate (analiză de climat organizațional, diagnoză organizațională, selecție și evaluare de personal).

De asemenea, sub cupola Asociației Happy Minds, Psih. Yolanda Crețescu a inițiat și susținut de-a lungul timpului proiecte precum “Carava Happy Minds” (proiect social de integrare a copiilor cu părinți plecați în străinătate), “Educație prin egalitate” (proiect pentru dezvoltarea eficientă a copilului în raport cu școala și mediul familial), “Educație pentru viață” (program de evaluare vocațională), “Programul 360 grade P2P” (proiect pentru identificarea potențialului și a resurselor individuale în spațiul organizațional).

 

Camelia Anca Baciu este psiholog-psihoterapeut adlerian, cu experiență, în practica privată, de peste 10 ani în consilierea și psihoterapia individuală pentru adulți și adolescenți, cuplu, de familie, în psihologia la locul de muncă și psihoeducație.

În prezent, Psih. Anca Baciu este și psiholog într-un centru de consiliere psihosocială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 6, București. De asemenea, a lucrat ca redactor la revista „Psihologia azi”, scrie articole de specialitate pentru diverse alte publicații/site-uri online, colaborări cu Radio Fxnet, Radio România, Nașul TV. În 2015 a fost voluntar la Fundația PRINCIPESA MARGARETA – „Telefonul Vârstnicului”.

 

Details

Date:
14 martie 2020
Time:
10:00 - 16:00
Cost:
250LEI

Organizer

depreHUB
Phone
(+4) 0726 666 266
Email
office@deprehub.ro
View Organizer Website

Venue

depreHUB
Str. Emanoil Porumbaru nr. 31
Bucuresti, România
+ Google Map
View Venue Website