Fii voluntar!

Implicarea ta poate salva o viață!

Numai împreună putem transforma lacrimile în zâmbete!

Persoanele cu depresie sunt persoane care au nevoie să fie ascultate și înțelese, îndrumate și ghidate, încurajate și susținute în lupta cruntă pe care o duc zi de zi cu această boală cumplită, dar și cu ele însele. Dacă ești student sau absolvent al unei facultăți de psihologie și simți că poți oferi puțin din timpul, cunoștințele și experiența ta acestor oameni și inițiativei depreHUB, te așteptăm cu drag în echipa noastră.

 

Implicarea voluntarilor reprezintă o componentă esențială în derularea proiectului depreHUB, în primul rând pentru menținerea activă a liniei telefonice antiDEPRESIE și, în al doilea rând, pentru implementarea campaniilor de prevenția și tratare a depresiei.

 

VOLUNTARIAT ÎN HELPLINE

 

Ești psiholog sau student/ă la Psihologie?

Dorești să faci practică și să-ți dezvolți abilitățile profesionale sub îndrumarea unor mentori cu experiență în domeniu?

Îți place să-ți ajuți semenii?

Dacă răspunsul tău este DA, atunci înscrie-te ca voluntar pentru helpline-ul depreHUB.

De ce să fii voluntar depreHUB?

  • Beneficiezi de sprijin constant pentru dezvoltare, acces la o cazuistică diversă și situații sociale complexe;
  • Ai acces la o comunitate foarte activă de psihologi și psihoterapeuți ce îți vor fi colegi/colege și te vor sprijini la nevoie;
  • Ai acces la resurse, traininguri, formări și intervizare gratuite sau cu prețuri reduse;
  • Primești contract de voluntariat și adeverință pentru orele lucrate;
  • Te bucuri de o atmosferă de lucru entuziastă, potrivită dezvoltarii tale.

Ce așteptăm de la tine?

  • Să fii dispus să aloci voluntariatului 4 ore pe săptămână și opt ore la două luni/patru ore pe lună în tură de noapte.
  • Să participi la întâlnirile cu mentorul și la supervizare:

– întâlnire one-to-one cu mentorul: 1-2/luna in primele 3 luni, apoi 1/luna

– întâlnire lunară de intervizare

  • Să dai dovadă de angajament și responsabilitate căci helpline-ul nostru este activ 24/7;
  • Să fii activ și să răspunzi cu promptitudine mesajelor de pe grupurile noastre de comunicare.
  • Să fii dornic de învățare și dezvoltare continuă, să fii un bun ascultător și observator, să ai empatie, răbdare și abilități de lucru în echipă.

 Ce presupune activitatea de voluntariat?

Activitatea constă în preluarea de apeluri și oferirea de prim-ajutor psihologic persoanelor ce se confruntă cu anxietate, depresie și tentative de suicid. Vei oferi sprijin și suport apelanților, vei explora împreună cu aceștia resursele de care dispun pentru a se simți mai bine, promovând psihoeducația și importanța psihoterapiei.

Pentru preluarea apelurilor vei avea nevoie de căști și un laptop cu Windows, pe care vom instala împreună vpn-ul și aplicația de lucru.

Care este planul nostru de acțiune?

Candidații selectați vor fi invitați la un interviu. După selecția voluntarilor, va avea loc training-ul la care trebuie să fii prezent fizic, la sediul nostru din București, excepție făcând situația în care locuiești în afara țării sau în provincie.

Aici vei primi informațiile de bază pentru a prelua apeluri, pentru a gestiona cu profesionalism conversația telefonică și pentru a-i fi de ajutor apelantului.

Cum poți deveni voluntar depreHUB?

Completează formularul de mai jos cu datele tale, iar în decurs de câteva zile te vom contacta pentru a-ți oferi informații

suplimentare și pentru a stabili o întâlnire. Este important să ne cunoaștem personal și să vedem în ce măsură

obiectivele și misiunea noastră rezonează cu tine.

Nivel profesional(Required)
Accepted file types: doc, docx, pdf, Max. file size: 4 MB.
Sunt deja voluntar deprehub(Required)

DE CE SĂ FII VOLUNTAR depreHUB?

Program flexibil

 

Vei economisi timp și îți vei putea stabili singur programul. În mare parte, vei putea lucra de acasă sau din orice alt loc îți dorești. Prezența la sediul depreHUB va fi necesară doar în cazul ședințelor de grup pentru stabilirea și evaluarea desfășurării activității.

Supervizare și îndrumare de către persoane cu experiență în domeniu

 

Pe tot parcursul activității vei beneficia de sprijinul și îndrumarea specialiștilor depreHUB (psihologi clinicieni, psihoterapeuți, psihiatri, oameni din marketing și PR, management și fundraising), atât prin programe de formare, cât și prin ședințele de consiliere profesională.

Cursuri de instruire

 

Ca voluntar depreHUB vei beneficia de un program de instruire format din trei module de teoria și metodologia procesului de evaluare, suport și consiliere telefonică. Vei avea ocazia să interacționezi cu unii dintre cei mai buni psihologi și să înveți din experiența lor.

Contract de voluntariat și adeverință de practică

 

Vei beneficia de un contract de voluntariat conform Legii 78/2004, iar în urma  activității desfășurate vei primi o adeverință de practică.

Integrare mai ușoară pe piața muncii

 

În echipa depreHUB vei găsi contextul necesar pentru dezvoltarea abilităților profesionale sub îndrumarea unor specialist cu o experiență vastă în acest domeniu. Având în spate experiența unei activități de voluntariat, vei putea să îți faci mult mai ușor intrarea pe piața muncii și în meseria de psiholog.