Intervenții alternative

Utile și uneori chiar necesare până când tratamentul antidepresiv intră în acțiune, precum și pe parcursul programului de recuperare, terapiile alternative pot fi soluții eficiente pentru ameliorarea stării tale de sănătate și recâștigarea vitalității.

Rolul acestora este de a completa sau susține tratamentele clasice (psihoterapie și farmacologie), ușurând efectele secundare ale medicamentelor și stimulând mecanismul individual de însănătoșire naturală a sistemelor din corp.

Trebuie să știi că terapiile alternative sunt non-invazive, nu au efecte adverse și nu interacționează în nici un fel cu alimentația sau ritmul normal de viață.

 

Ozonoterapia este o alternativă și un mijloc complementar viabil pentru prevenția și tratarea depresiilor minore, precum și un adjuvant în tratamentul depresiei majore. Secretul terapiei constă atât în îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și în combaterea stresului, anxietății și a tulburărilor de somn, prin efectul său de stimulare a imunității și revitalizare a organismului.

Este important de știut că poți opta pentru ozonoterapie ca metodă alternativă de tratament (unică formă de terapie) sau ca terapie complementară, atunci când, în paralel, urmezi și alte metode de tratament (administrarea de antidepresive, anxiolitice etc.).

Beneficiile ozonoterapiei în tulburările afective (depresie sau anxietate)

Întărește sistemul imunitar

Depresia erodează mecanismele imunitare ale organismului făcând ca factorii infecțioși să aibă șanse mai mari de a determina infecții puternice. În locurile din organism în care apar în exces procese inflamatorii, ozonoterapia scade intensitatea procesului inflamator, ajutând la vindecarea țesuturilor respective. Inflamația este necesară în lupta organismului cu patogenii și toxinele, dar când nu este menținută sub control, ea devine nocivă pentru aceasta. Ozonoterapia reușește să echilibreze sistemul imunitar, ferindu-l de virusuri, bacterii și paraziți.

Crește nivelul de energie cu 500%

Oboseala și extenuarea, lipsa vitalității și a tonusului pot fi depășite mai ușor cu ajutorul ozonoterapiei în doze şi volume mari (OHT). Studiile preliminare au arătat că această procedură poate crește cu 500% ATP-ul mitocondrial, considerat a fi uzina de energie a organismului.

Îmbunătățește calitatea somnului și ajută la depășirea depresiei sezoniere

Datorită efectului său relaxant și de întărire a sistemului imunitar, ozonoterapia este un foarte bun adjuvant în simptomatologia depresiei sezoniere, atunci când organismul se resimte odată cu schimbările de temperatură ducând astfel la epuizare psihică și fizică, stare de neliniște și anxietate.

Prin întărirea sistemului imunitar, ozonoterapia reușește să construiască o mai bună sănătate atât fizică, cât și psihică, contribuind la redarea tonusului, obținerea unui somn mai odihnitor și a unei stări generale de bine.

CABINETE ȘI CLINICI PARTENERE

Despre Fizio Estetix