Fii voluntar!

Implicarea ta poate salva o viață!

Numai împreună putem transforma lacrimile în zâmbete!

Persoanele cu depresie sunt persoane care au nevoie să fie ascultate și înțelese, îndrumate și ghidate, încurajate și susținute în lupta cruntă pe care o duc zi de zi cu această boală cumplită, dar și cu ele însele. Dacă ești student sau absolvent al unei facultăți de psihologie și simți că poți oferi puțin din timpul, cunoștințele și experiența ta acestor oameni și inițiativei depreHUB, te așteptăm cu drag în echipa noastră.

 

Implicarea voluntarilor reprezintă o componentă esențială în derularea proiectului depreHUB, în primul rând pentru menținerea activă a liniei telefonice antiDEPRESIE și, în al doilea rând, pentru implementarea campaniilor de prevenția și tratare a depresiei.

Cum ne poți ajuta?

Ca voluntar pentru implementarea campaniilor depreHUB

 

Cum te vei putea implica:

  • Susținere în cadrul evenimentelor: conferințe de presă, workshop-uri, grupuri de suport, târguri, tabere etc.
  • Activități de strângere de fonduri pentru campaniile depreHUB
  • Scrierea de articole pentru blog
  • Realizarea de materiale informative, prezentări, broșuri

Ca voluntar pentru TelVerde Antidepresie

 

Cum te vei putea implica:

  • Vei prelua solicitările telefonice
  • Vei asigura suport pentru persoanele aflate în situații de criză emoțională și cu risc suicidal
  • Vei oferi consiliere și redirecționare spre servicii de intervenție

Cum poți deveni voluntar depreHUB?

Completează formularul de mai jos cu datele tale, iar în decurs de câteva zile te vom contacta pentru a-ți oferi informații suplimentare și pentru a stabili o întâlnire. Este important să ne cunoaștem personal și să vedem în ce măsură obiectivele și misiunea noastră rezonează cu tine.

*Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

DE CE SĂ FII VOLUNTAR depreHUB?

Program flexibil

 

Vei economisi timp și îți vei putea stabili singur programul. În mare parte, vei putea lucra de acasă sau din orice alt loc îți dorești. Prezența la sediul depreHUB va fi necesară doar în cazul ședințelor de grup pentru stabilirea și evaluarea desfășurării activității.

Supervizare și îndrumare de către persoane cu experiență în domeniu

 

Pe tot parcursul activității vei beneficia de sprijinul și îndrumarea specialiștilor depreHUB (psihologi clinicieni, psihoterapeuți, psihiatri, oameni din marketing și PR, management și fundraising), atât prin programe de formare, cât și prin ședințele de consiliere profesională.

Cursuri de instruire

 

Ca voluntar TelVerde vei beneficia de un program de instruire format din trei module de teoria și metodologia procesului de evaluare, suport și consiliere telefonică. Vei avea ocazia să interacționezi cu unii dintre cei mai buni psihologi și să înveți din experiența lor.

Contract de voluntariat și adeverință de practică

 

Vei beneficia de un contract de voluntariat conform Legii 78/2004, iar în urma  activității desfășurate vei primi o adeverință de practică.

Integrare mai ușoară pe piața muncii

 

În echipa depreHUB vei găsi contextul necesar pentru dezvoltarea abilităților profesionale sub îndrumarea unor specialist cu o experiență vastă în acest domeniu. Având în spate experiența unei activități de voluntariat, vei putea să îți faci mult mai ușor intrarea pe piața muncii și în meseria de psiholog.